Založ si blog

Japonci čapovali pivo v Humennom zadarmo.

Leto je čas na festivaly a zábavu. Leto je tak isto aj čas, na usporiadanie reklamných akcií.

Jednu takú akciu sme mali v sobotu v Humennom. Boli ste? Aké bolo pivo? Chutilo vám? tak sa na túto reklamnú akciu pozrieme bližšie z pohľadu samosprávy. 

Bezplatná propagácia alkoholu na stránke mesta

 

 

Celá časť námestia okolo kultúrneho domu patrila v sobotu firme Šariš. Ale Šariš predsa nie je firma! Pivovar vo Veľkom Šariši a značku Šariš vlastní firma Plzeňský Prazdroj Slovensko a.s.  

No a hrdým vlastníkom Prazdroja ja japonská firma Asahi Group Holdings. V roku 2017 kúpil tento kolos 5 pivovarov v Európe za 7,3 miliardy eur 

https://finweb.hnonline.sk/ekonomika/930404-japonci-kupili-tri-slovenske-znacky-piva-preplatili-jat-a-njbohatsieho-cecha

Firme sa darí a dosahuje zisk. V roku 2018 to bolo 11 miliónov eur. Nuž, dobrý partner na obchod a spoluprácu, poviete si. Určite sa s ním dobre spolupracuje a obchoduje. Ale ako to bolo v Humennom? Koľko sa ušlo Humenčanom z tých miliónov zisku? Koľko zarobilo mesto Humenné na reklamnej akcii My sme východ? 

 

Pre Humenné nič.

Dokonca sme im všetko zaplatili my, Humenčania. Teda nie my, rozhodol o tom sám primátor Meričko, bez poslancov aj napriek platnému VZN o miestnych daniach a miestnom poplatku …. 

 

 

Platné VZN O MIESTNYCH DANIACH
A MIESTNOM POPLATKU ZA KOMUNÁLNE ODPADY
A DROBNÉ STAVEBNÉ ODPADY

Namiesto toho, aby mesto zinkasovalo od Japonských investorov tučný poplatok za usporiadanie ich reklamnej akcie, primátor podpísal tzv, Zmluvu o spolupráci. Zmluva o spolupráci bola podpísaná s reklamnou agentúrou  Steel Monkey. Je dostupná na webe mesta. Nuž, pozrime sa , čo všetko muselo zabezpečiť mesto Humenné. Treba k tomu tiež prirátať, bezplatné propagovanie akcie na oficiálnej stránke mesta.

 

Na naše náklady ….

Ani za vylepenie plagátov neplatia

 

Milí priatelia, tak sa to robí. Primátor Vám dá mestský majetok zadarmo, vy si tam zorganizujete reklamnú, biznis akciu a ste vysmiatý. Smozrejme budete vo veľkom čapovať pivo, za ktoré Vám budú Humenčania platiť, pre deti postavíte atrakcie. Koľko stálo pivo, neviem, ale určite bolo drahé a nedočapované 🙂 

Primátor dal k dispozícií mestský pozemok o rozlohe vyše 2000 metrov štvorcových zadarmo v rozpore s platným VZN. Len na dani za užívanie tohto pozemku, by mesto zinkasovalo okolo tritisíc eur. Ďalšie príjmy by išli za parkovacie miesta, vodu, elektrinu, prenájom VIP priestorov v MsKS.  Rádovo, v súlade splatnými VZN, by malo mesto za túto akciu zinkasovať od firmy aj do 5.000,- eur. A čo za to dostalo vedenie mesta?

 

VIP vstupy do zákulisia.

 

 

Koľko bolo takýchto pások rozdelených? Kto ich , okrem účinkujúcich, dostal ? Aké ďalšie benefity boli s tým spojené? 

 

My ostatní sme si mysleli, že je to super akcia. Zábava a krásne vystúpenia. No ako to už v podnikaní býva, všetci to robia kvôli biznisu.

 

Reklamná agentúra? zorganizovala, zarobila

Účinkujúci? dostali honorár, zarobili

Pivovar Šariš a jeho japonskí majitelia? predávali pivo, zarobili

Elektrárne? faktúru mesto zaplatí, zarobili

Vodárne? vodné a stočné, zarobili

 

A keď niekto zarobil, niekto to musel aj zaplatiť. Zaplatili sme to my všetci v pive, plastových pohároch a v tom, že primátor „daroval “ Japonskému investorovi 5.000,- našich eur.

Mohli byť použité napríklad na pomoc sociálne slabším rodinám. Takto sme prispeli firme, ktorá robí ročný zisk vyše desať miliónov eur. 

Ale na to, že terajšiemu vedeniu mesta Humenné, viac záleží na firmách a podnikateľoch, ako na ľuďoch, sme si už zvykli. Za pár mesiacov nám to už jasne ukázali. Humenskí a regionálni drobní podnikatelia, musia platiť za možnosť predávať na pivných slávnostiach a jarmokoch nemalé peniaze. Japonci, pod dohode s primátorom, nemusia.  

 

Nórsko: Cesta do školy pri -10 °C

30.01.2021

Aj v ďalekom Nórsku sa školáci , tak isto ako na Slovensku, potrebujú dostať ráno do školy. Sledujem ich každý deň. Či je zima a mráz, či prší, alebo fúka studený severný vietor. Denne letia do školy na bicykloch. Samozrejmosťou sú tiež školské autobusy, pre tých, ktorí cestujú z väčšej diaľky. Možno aj preto sa o Nóroch hovorí, že sú odolnejší a [...]

Korupcia v Humennom: Cash pre policajta, pre primátora ponožky?

24.11.2020

Mysleli ste si, že primátor mesta Humenné, Miloš Meričko ( Oľano, SaS, Progresívne Slovensko, KDH, SPolu… ) bude bez korupčných káuz? Mysleli ste si, že nič také sa nemôže stať a on bude vzorom čestnosti a boja proti korupcii? Čakali ste, že po svojom nástupe do funkcie odhalí množstvo káuz bývalého vedenia, predražené zákazky a zneužívania právomocí [...]

West Ham v Humennom

29.07.2019

Nestáva sa často, aby klub z anglickej najvyššej ligy hral v Humennom. Vlastne , za celú históriu sa to stalo len raz, pred pár dňami. Na našom ihrisku, v rámci prípravy, odohrala zápas rezerva West Hamu prípravný zápas s našimi futbalistami. Išlo konkrétne o mužstvo do 23 rokov, v ktorého radoch hrajú už aj futbalisti so skúsenosťami z Pemiere league, alebo európskych [...]

vojna na Ukrajiny, Černihiv

ONLINE: EÚ sa zhodla, že Ukrajine treba dodať viac systémov protivzdušnej obrany

18.04.2024 06:00

EÚ by mala Ukrajine urgentne poskytnúť protivzdušnú obranu a urýchliť a zintenzívniť vojenskú pomoc vrátane delostreleckých nábojov a rakiet.

Fiala

VIDEO: Fiala si myslí, že slovenské peniaze na muníciu pre Ukrajinu Česko asi nevyužije

18.04.2024 06:00

Slovenská vláda sa nepripojila k iniciatíve Prahy, keď sa kabinet Petra Fialu usiluje nakúpiť delostrelecké granáty pre Ukrajinu.

Fico, Danko, Pellegrini

Boj o post šéfa NR SR. Bude Ficova stratégia účinná? Smer vyhrá tak či tak, SNS tlačí a Hlas čaká test

18.04.2024 06:00

Od pôvodných personálnych požiadaviek nakoniec SNS upustila, no staré rany otvorila oficiálne neobsadená stolička predsedu parlamentu, ktorú Danko požaduje od vzniku koalície. A chce ju znova.

obria lavička, Muráň

Park s megasochami je v Muráni absolútnou novinkou. Nechýbajú v ňom ani živé zvieratá

18.04.2024 06:00

Tony vážiace nadrozmerné sochy obrov, velikánska lavička s parádnym výhľadom či živé lamy pripomínajúce plyšové hračky. Tieto atrakcie sa nachádzajú v areáli pri obci Muráň.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 21
Celková čítanosť: 93946x
Priemerná čítanosť článkov: 4474x

Autor blogu