Založ si blog

Korupcia v Humennom: Cash pre policajta, pre primátora ponožky?

Mysleli ste si, že primátor mesta Humenné, Miloš Meričko ( Oľano, SaS, Progresívne Slovensko, KDH, SPolu… ) bude bez korupčných káuz? Mysleli ste si, že nič také sa nemôže stať a on bude vzorom čestnosti a boja proti korupcii? Čakali ste, že po svojom nástupe do funkcie odhalí množstvo káuz bývalého vedenia, predražené zákazky a zneužívania právomocí funkcionármi mesta? 

Nič z toho sa nestalo. Ba práve naopak. Mesto Humenné je celému Slovensku na smiech, lebo sa tam dejú veci, ktoré by sa za primátorovania slušného človeka nemali diať. 

 

AKO TO ZAČALO

 

V Humennom funguje mestská polícia. Tú riadi náčelník, ten má zástupcu a obaja spadajú pod priame riadenie primátora mesta. Jedného krásneho dňa, sa rozhodli, že príjmu troch nových mestských policajtov. Prečo TROCH, nikto nevie. Vyhlásilo sa výberové konanie na tieto pozície a náš primátor “zriadil” komisiu. Komisia mala “akože” vyberať najvhodnejších kandidátov, ktorí okrem iného, mali prejsť aj fyzickými testami. Muži a ženy, plní nadšenia, začali posielať prihlášky a začali trénovať, aby testami prešli. Učili sa zákony a čakali pozvánku na výberové konanie. No naša komisia už v tichosti troch kandidátov vybrala. 

 

Dopredu vybraní kandidáti, ktorých si s primátorom odsúhlasil zástupca náčelníka, boli s ostatnými pozvaní na pohovor a športové testy. Všetko prebehlo podľa plánu, až na jednu maličkosť. Jenda (dopredu vybraná kandidátka) nebola schopná splniť jednu z disciplín, čo bolo podmienkou prijatia. Bola to jedna z disciplín, ktorú každý uchádzač mal splniť. Ak ju nesplní, bude vyradený. Nie však v Humennom. Ostatné ženy, ktoré sa na testy pripravili a často so slzami v očiach naháňali kondičku a preklínali hrazdu a toho, kto ten zhyb do výberového konania dal, sa s nemým úžasom prizerali, ako tá, ktorá úlohu nesplnila, bola nakoniec do mestskej polície v Humennom prijatá. A nielen to, že bola prijatá, ona si aj sedí v kancelárii na preistupkovom oddelení. Za prvé, na túto pozíciu nebolo výberové konanie, bolo iba na pozície “ pochôdzkar” a za druhé, priestupkárom sa už tradične stáva policajt s dlhoročnými skúsenosťami a poväčšine aj s absolvovaným vysokoškolským vzdelaním. V Humennom to ale tak nie je. Kto platí, ten má teplé miestečko, hoci neurobí ani predpísaný športový úkon. Slušnosť nadovšetko…  Ale to je len začiatok, to hlavné ešte len príde.

 

NASTUPUJE VYBERAČ ÚPLATKOV

A trom prijatým kandidátom začali vyzváňať telefóny. VYBERAČ si ich jedného po druhom obvolával:

Hej, vieš, treba sa odvďačiť a treba niečo aj pre Miloša, veď vieš ako to chodí. 2500 eur. Veď sa ti to vráti behom 4 mesiacov na výplate, dohodnem s primátorom vyšší plat” ( Tieto jeho výzvy mali rôzne obmeny: Treba sa odvďačiť prednostke, treba pre personalistku, ona je vo výberovej komisii a podobne…)

Počúvaj, môžeme sa stretnúť, treba sa nejako odvďačiť. Aspoň 1500 eur. Príď na parkovisko pred blok”…..   

Takto a podobne oslovoval postupne každého. A dali. Zaplatili, poslušne vypočuli príkaz VYBERAČA. Podriadili sa jeho hrozbám. Zaplatili všetci, až na jedného. 

 

BIELA VRANA, KTORÁ NEPOTREBUJE PUBLICITU

Poznáte projekt Biela vrana? V Humennom už jednu máme, teraz sedí v ministerskom kresle. No je tu aj ďalšia, ktorá nepotrebuje publicitu a zneužívanie tohto ocenenia na osobný prospech a reklamu. Naša Biela vrana po telefonáte od VYBERAČA okamžite zašla za primátorom a toto nezákonné konanie nahlásil tak jemu, ako aj prednostke MsÚ. Povedal im, že VYBERAČ vyberá peniaze od novoprijatých policajtov a tvrdí, že sú aj pre primátora, na obleky. Povedal mu, ako a koľko peňazí pýta VYBERAČ a vyzval primátora Merička, aby konal.

 

PRIMÁTOR MERIČKO ( Oľano, SaS, Progresívne Slovensko, KDH, SPolu… ) NEKONAL

A primátor Meričko ( Oľano, SaS, Progresívne Slovensko, KDH, SPolu… ) samozrejme, ako sme si uňho už zvykli, nekonal. Nerobil nič, čím kryl bujnejúcu korupciu a zneužívanie postavenia. Prečo to tak bolo? Sú len dve možnosti. Je neschopný a VYBERAČ riadi jeho a nie on políciu, alebo je do celej kauzy vyberania úplatkov zapletený aj on a vedel o všetkom.

Ubiehali týždne a VYBERAČ naskladal peknú kôpku bankoviek. No nevyberal len bankovky. Vyberal aj úplatky v inej forme. A toto je už iná káva.

 

KOŠEĽA A PONOŽKY PRE PRIMÁTORA

Vieš, ale hoci si dal 1500 eur, treba ešte 500 pre prednostku, aby som jej zalepil oči a treba kúpiť košeľu pre primátora. Poď pôjdeme do obchodu a ja ti ukážem aké košele nosí” asi tak nejako prebiehali rozhovory pri preberaní úplatkov VYBERAČOM. A  išlo sa do najdrahšieho obchodu a vybrala sa luxusná košeľa, podľa tvrdenia VYBERAČA, pre primátora. Všetci v Humennom vieme, že on si potrpí na drahé obleky (najlepšie zadarmo), luxusné košele a drahé manžetové gombíky. 

Jeden zo známych podnikateľov v meste, sa dokonca vyjadruje, že on u primátora vybaví všetko. 

Len mu zoberiem ponožky, alebo košeľu a je to… “ 

 

KRYL MERIČKO KORUPCIU NIEKOĽKO TÝŽDŇOV ?

Aký je primátor smiešny, keď s falošným pohľadom tvrdí do kamery, že na riešení korupčného prípadu spolupracuje a vedenie mesta je vyšetrovateľom nápomocné. Aký má vystrašený výraz v tvári a falošný pohľad. Ako klame Humenčanov a ako klame celé Slovensko. Klamstvo, lož a teraz už aj korupcia sú vo vedení mesta zjavné a zrejmé.  Neschopnosť posunúť Humenné dopredu je do očí bijúca a smutná. Intrigy, hádky a neustály boj o fleky. Rozdávanie dotácií vo veľkom, podobne ako to robil bývalý predseda vlády zo svojej rezervy. Mestské autobusy cez pochybnú “verejnú súťaž”, vedúci zamestnanci bez výberových konaní – len poverení primátorom. Budúcnosť mesta je čierna.

 

NASTUPUJE NAKA

Keďže primátor a ani náčelník mestskej polície po známení týchto skutočností nekonali, veci zobrala do svojich rúk NAKA. Pri akcii zaistili VYBERAČA a odviezli ho. Ostatné poznáte z médií.( Zástupca náčelníka mestskej polície v Humennom, V. K. bol zadržaný a v jeho prípade, sa podľa polície realizujú ďalšie úkony.)

Ako tento prípad skončí? Vieme, že paragrafy sa krútia tak aj tak, a ľudia sa boja hovoriť. Sú zastrašovaní, lebo Humenné zostalo mestom strachu.

Ale sú tu ľudia, ktorí sa neboja a nie je im ľahostajné v akom meste budú žiť naše deti. Sú tu ľudia, ktorí sú už znechutení z tých klamstiev, ohovárania a lží. V Humennom sú ľudia, ktorí chcú pracovať na lepšej budúcnosti nie na takej, akú nám priniesol primátor Miloš Meričko so svojimi prisluhovačmi.

PS.

Keďže sa medzičasom uvoľnilo jedno miesto v mestskej polícii, v tichosti tam šupli primátoroveho človeka.

Musíme ho zobrať, lebo jeho mama za mnou chodí a sľúbil som jej to” toto je primátorov argument, prečo zobrali do mestskej polície ďalšieho malého muža. Nuž, milé mamy, hor sa do primátorovej kancelárie a vaši synovia a dcéry dostanú miesto. Transparentnosť? Slušnosť? Niekde možno, ale v Humennom to za primátorovania Miloša Merička ( OľaNO, SaS, Progresívne Slovensko, KDH, Spolu….) nečakajte. Nedočkáte sa.

A na celkom samý záver chcem povedať, že mestskej polícii v Humennom sa budem venovať podrobnejšie už o pár dní a držte si klobúky, bude to jazda a z toho čo sa dozviete vám naskočia zimomriavky.

No a na celkom úplny záver, jedna rečnícka otázka. Viete koho vymenoval primátor Miloš Meričko za managera našej futbalovej mládeže v Humennom? ( pomôcka: udialo sa to až po ohlásení korupcie..) Áno, je ním náš V.K., ktorého v putách odviedla NAKA…

 

 

 

Nórsko: Cesta do školy pri -10 °C

30.01.2021

Aj v ďalekom Nórsku sa školáci , tak isto ako na Slovensku, potrebujú dostať ráno do školy. Sledujem ich každý deň. Či je zima a mráz, či prší, alebo fúka studený severný vietor. Denne letia do školy na bicykloch. Samozrejmosťou sú tiež školské autobusy, pre tých, ktorí cestujú z väčšej diaľky. Možno aj preto sa o Nóroch hovorí, že sú odolnejší a [...]

West Ham v Humennom

29.07.2019

Nestáva sa často, aby klub z anglickej najvyššej ligy hral v Humennom. Vlastne , za celú históriu sa to stalo len raz, pred pár dňami. Na našom ihrisku, v rámci prípravy, odohrala zápas rezerva West Hamu prípravný zápas s našimi futbalistami. Išlo konkrétne o mužstvo do 23 rokov, v ktorého radoch hrajú už aj futbalisti so skúsenosťami z Pemiere league, alebo európskych [...]

Humenné: Chceme tu turistov, alebo nie?

15.07.2019

Leto dáva do pohybu ľudí. Leto je hlavnou sezónou pre turistov. Niekto obľubuje more, iný hory. Niekto kultúrne podujatia, zahraničie, šport alebo adrenalín. Akých turistov by malo lákať mesto Humenné? Aj ja som strávil teraz pár dní v zahraničí. Včera som sa vracal autom v noci. Všetci spolucestujúci spali a tak som si to šinul prázdnymi cestami od Miškolca. [...]

Ján Mazák / Ján Gandžala /

Súdnu radu dočasne vedie jej podpredseda Ján Gandžala

19.04.2024 11:56

Termín voľby nového predsedu Súdnej rady SR zatiaľ neoznámili.

francúzsko, polícia

Vo Francúzsku zomrela školáčka na infarkt, útočník predtým pobodal jej spolužiačky

19.04.2024 11:55

Škola bola uzavretá po útoku muža s nožom na dvojicu školáčok.

Islamský štát, islamisti

Islamský štát zaútočil na provládnych bojovníkov v Sýrii, zabili 28 vojakov

19.04.2024 11:05, aktualizované: 12:03

Pri druhom útoku blízko Búkamálu pri hraniciach s Irakom zomrelo ďalších šesť sýrskych vojakov a dvaja boli unesení.

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

Štatistiky blogu

Počet článkov: 21
Celková čítanosť: 94004x
Priemerná čítanosť článkov: 4476x

Autor blogu