Založ si blog

West Ham v Humennom

Nestáva sa často, aby klub z anglickej najvyššej ligy hral v Humennom. Vlastne , za celú históriu sa to stalo len raz, pred pár dňami. Na našom ihrisku, v rámci prípravy, odohrala zápas rezerva West Hamu prípravný zápas s našimi futbalistami. Išlo konkrétne o mužstvo do 23 rokov, v ktorého radoch hrajú už aj futbalisti so skúsenosťami z Pemiere league, alebo európskych pohárov. 

 

Ako viete, mojim koníčkom je fotografovanie a fotím najmä šport. Pri fotení športových zápolení má fotograf prístup aj na miesta, kde sa bežný divák nedostane. Často vidím a počujem veci, ktoré sú divákom na tribúnach skryté. Nie je to len cvakanie fotoaparátu, ale aj sledovanie správania sa hráčov, trénerov, rozhodcov. Možno si poviete, že to bol len prípravný zápas a West Ham tu bol len s mladíkmi do 23 rokov. No vidieť ich prístup už pri príchode na štadión, prípravu rozcvičky, rozcvičku a samotnú hru, bolo zážitkom. Všetko je zorganizované na profesionálnej úrovni od a po z. Dokonca bublinková minerálka im musela byť vymenená za neperlivú. Vybavenie lekárov na lavičke, by závidela nejedena ambulancia. Priniesli si všetko so sebou a lekár sa rozbiehal k ležiacemu hráčovi na trávniku vždy aj s defibrilátorom v taške. Každý hráč mal čip snímajúci jeho pohyb a analylitik všetko sledoval. Vlastný kameraman a fotograf.  Detaily. Ale práve z takýchto detailov sa skladá a funguje veľké mužstvo. 

 

Náš Humenský futbal stojí práve na začiatku takej cesty, vybudovať klub, vybudovať mužstvo. Všetci spomíname na to, čo znamenal v Slovenskom futbale, Chemlon Humenné. Áno, boli to dobré roky, ale šport sa vtedy robil inak. Celá spoločnosť bola iná, financovanie športu bolo iné, mládež bola iná, my sme boli iní.

 

Funkcionárom FK Humenné, sa podaril úžasný kúsok, dostali do Humenného klub z Londýna. Pre niekoho, kto okolo športu nerobil nič, sa to zdá ako hračka. No nie je to. Pre mňa a pre futbalových fanúšikov z  Humenného a okolia, to bol signál, že pri futbale sú ľudia, ktorí ho chcú robiť dobre, zodpovedne a budujú základy na ďalšie roky. Pre deti, ktoré nastupovali s oboma tímami na plochu a stáli tam počas hranie hymien, to môže byť obrovská motivácia do ďalších rokov. Tak ako pre ich trénerov bola motivácia sledovať hráčov Chemlonu proti Aténam. Jednoducho, prepojenie mládežníckeho a seniorského športu musí fungovať a sú to spojené nádoby. Pokiaľ mládež nebude mať “na dosah” svoje vzory z A mužstva, nebude úspešný ani mládežnícky šport. A práve toto je kľúč k tomu, či vybudujeme v Humennom kvalitný, funkčný a úspešný klub, alebo sa to po pár rokoch všetko rozsype, ako je tomu napríklad teraz v Bardejove.

Neutopme túto dobre rozbehnutú robotu v hádkach a neodborných debatách. O pár týždňov sa budeme pozerať, čo sa bude diať s našim hokejom.  Nezverme Humenský šport do rúk kriminálnikom a obéznym deťom, ktoré “športujú” iba ak hraním počítačových hier FIFA a NHL. 

Futbalisti už majú za sebou prvý zápas s Lipanmi. Vyhrali ho 3:1. Naši futbalisti si určite zaslúžia vašu priazeň a vaše povzbudenie na najbližšom zápase. Príďte sa zabaviť na futbal a povzbudiť našich chlapcov. Potrebujú cítiť našu podporu. Oni hrajú futbal pre vás. 

Chcem ešte raz poďakovať všetkým, ktorí sa podieľali na tom, aby sa tu West Ham dostal a aby sa tu cítili dobre, lebo oni sa tu dobre cítili.  

Nórsko: Cesta do školy pri -10 °C

30.01.2021

Aj v ďalekom Nórsku sa školáci , tak isto ako na Slovensku, potrebujú dostať ráno do školy. Sledujem ich každý deň. Či je zima a mráz, či prší, alebo fúka studený severný vietor. Denne letia do školy na bicykloch. Samozrejmosťou sú tiež školské autobusy, pre tých, ktorí cestujú z väčšej diaľky. Možno aj preto sa o Nóroch hovorí, že sú odolnejší a [...]

Korupcia v Humennom: Cash pre policajta, pre primátora ponožky?

24.11.2020

Mysleli ste si, že primátor mesta Humenné, Miloš Meričko ( Oľano, SaS, Progresívne Slovensko, KDH, SPolu… ) bude bez korupčných káuz? Mysleli ste si, že nič také sa nemôže stať a on bude vzorom čestnosti a boja proti korupcii? Čakali ste, že po svojom nástupe do funkcie odhalí množstvo káuz bývalého vedenia, predražené zákazky a zneužívania právomocí [...]

Humenné: Chceme tu turistov, alebo nie?

15.07.2019

Leto dáva do pohybu ľudí. Leto je hlavnou sezónou pre turistov. Niekto obľubuje more, iný hory. Niekto kultúrne podujatia, zahraničie, šport alebo adrenalín. Akých turistov by malo lákať mesto Humenné? Aj ja som strávil teraz pár dní v zahraničí. Včera som sa vracal autom v noci. Všetci spolucestujúci spali a tak som si to šinul prázdnymi cestami od Miškolca. [...]

čečenci

Čečensko a Dagestan na nože. Opitého ministra zatkli, Kadyrov poslal elitné komando

19.04.2024 09:23

Pre ministra si na hranice prišlo 14 áut. Jednotka Achmat, známa aj ako kadyrovci, sa pracovníkom dagestanského ministerstva vnútra vyhrážali sa zabitím.

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 21
Celková čítanosť: 94000x
Priemerná čítanosť článkov: 4476x

Autor blogu