Založ si blog

Humenská evalvácia.

V tieni presviedčania o výhodnosti zmluvy s HES sa v našom meste odohráva iná veľká zmena. Ide o zmenu organizačnej štruktúry na MsÚ. Už som sa tejto téme okrajovo venoval, ale zaslúži si určite viac pozornosti.

Prichádza až takmer sedem mesiacov po nástupe primátora. Prečo tak neskoro? Nebolo to pripravené? Nuž, niekto hovorí o neschopnosti vedenia mesta a úradu, iní o tom, že prebiehal tvrdý boj zástupcov strán, ktorí pomohli novému primátorovi do kresla. To sa možno dozvieme niekedy v budúcnosti.

Popri spomínanej hre o teplo, sa na aktuálnom zastupiteľstve preberal aj bod “ Informatívna správa o výdavkoch mesta v rokoch 2011 – 2019. Z priloženej tabuľky vyplýva, že za tieto roky bolo na externé právne služby použitých vyše 70.700 eur. Uvažujem nad tým, prečo tento bod zaradili poslanci do rokovania. Prečo tam nezaradili informáciu o právnych službách od roku 1990. Išlo pravdepodobne o to, poukázať, koľko na externých právnikov minula primátorka Vaľová. Ide o to poukázať, že sa plytvalo zdrojmi, hoci mesto malo vlastného právnika a právny odbor. Nechcem nikoho obhajovať a ani sa vyjadrovať k hospodárnosti, účelnosti a efektívnosti takto vynaložených finančných prostriedkov, pokiaľ nemám údaje.  Vyžadovalo by si to dôkladnejšiu analýzu a rozbor.

Čo majú ale výdavky Vaľovej na právne služby spoločné s Meričkovou zmenou organizačnej štruktúry na MsÚ? Tak sa na to spoločne pozrime.

V prvom rade, je zmena organizačnej štruktúry len zámienkou na obsadenie pracovných pozícií svojimi ľuďmi. Som o tom presvedčený a blízka budúcnosť mi dá zapravdu.

V súvislosti s ohlasovanou zmenou organizačnej štruktúry, je zverejnená veľmi zaujímavá objednávka a už aj faktúra. Čuduj sa svete, na externé služby. Nejde ale práve o právne, externé služby, ale o služby: “ Evalvácia organizačnej štruktúry… “

Čo? E čo?

( Evalvácia – odborné posudzovanie, posúdenie úrovne plnenia vopred stanovených kvalitatívnych a kvantitatívnych kritérií, hodnotenie )

Evalváciu organizačnej štruktúry robila firma School consulting. s.r.o. Nehľadajte ju na internete, web je nedostupný.

Funkčnú webovú stránku tejto firmy nehľadajte.

Funkčnú webovú stránku tejto firmy nehľadajte.

 

 

 

Takže čo vlastne firma evalvovala, keď už 20.5.2019 bolo vyhlásené výberové konanie na pozície šéfov nových odborov? Objednávka bola vystavená 11.6.  Ani tak, ani tak to nepasuje… Ani na starú a ani na novú organizačnú štruktúru.

 

Objednávka externých služieb na evalváciu.

 

Áno, 1.850 eur za niečo, čo ani nevieme čo to je. Museli to robiť poriadní odborníci a špecialisti. 1.850 eur zaplatiť za nejakú externú službu, keď máme na MsÚ zamestnaných takmer 100 ľudí? 1.850 eur za analýzu čoho? 1.850 eur externej firme, hoci máme na meste právnikov a iných skúsených odborníkov? Určite to bude renomovaná firma a keďže jej nefunguje (určite dočasne) webová stránka, pre všetkých, ktorí majú záujem o evalváciu, firma sídli tu:

 

Sídlo spoločnosti School consulting podľa Google street view. Aktuálny stav môže byť odlišný.

 

 

 

Nuž, sídli veľmi blízko, v dedinke s 250 obyvateľmi. Hneď za rohom je táto renomovaná spoločnosť, ktorá si nechala zaplatiť od Humenčanov 1.850,- eur. Tak, aspoň konatelia a majitelia sú odborníci, toto bude určite argument. Veď čo iné? Ako inak by vedenie 33 tisícového mesta zaplatilo za e – nikdy sa to nenaučím, toľké peniaze. Konateľa treba radšej hľadať na jeho pracovisku, v Metodicko – pedagogickom centre v Prešove. 

 

 

Hudobná výchova je top.

 

Život ide ďalej aj v Humennom. Samospráva musí riešiť zložité, zložitejšie a veľmi zložité problémy. Všetky financie musia byť použité účelne, efektívne a hospodárne. O tom, či tak bolo použitých 70.700,- eur v rokoch 2011 až 2019 na právne , externé služby, neviem. Je možné že áno a je možné že nie.

Na MsÚ ale teraz niekde leží faktúra, od externej firmy, na 1.850,- za E neviemčo. Čaká na deň splatnosti. Ešte stále je čas nezaplatiť ju. Humenčania určite E neviemčo  nepotrebovali. Tieto peniaze sa mohli použiť, napríklad na zaplatenie letného tábora, pre 6 detí zo sociálne odkázaných rodín. 

 

 

Nórsko: Cesta do školy pri -10 °C

30.01.2021

Aj v ďalekom Nórsku sa školáci , tak isto ako na Slovensku, potrebujú dostať ráno do školy. Sledujem ich každý deň. Či je zima a mráz, či prší, alebo fúka studený severný vietor. Denne letia do školy na bicykloch. Samozrejmosťou sú tiež školské autobusy, pre tých, ktorí cestujú z väčšej diaľky. Možno aj preto sa o Nóroch hovorí, že sú odolnejší a [...]

Korupcia v Humennom: Cash pre policajta, pre primátora ponožky?

24.11.2020

Mysleli ste si, že primátor mesta Humenné, Miloš Meričko ( Oľano, SaS, Progresívne Slovensko, KDH, SPolu… ) bude bez korupčných káuz? Mysleli ste si, že nič také sa nemôže stať a on bude vzorom čestnosti a boja proti korupcii? Čakali ste, že po svojom nástupe do funkcie odhalí množstvo káuz bývalého vedenia, predražené zákazky a zneužívania právomocí [...]

West Ham v Humennom

29.07.2019

Nestáva sa často, aby klub z anglickej najvyššej ligy hral v Humennom. Vlastne , za celú históriu sa to stalo len raz, pred pár dňami. Na našom ihrisku, v rámci prípravy, odohrala zápas rezerva West Hamu prípravný zápas s našimi futbalistami. Išlo konkrétne o mužstvo do 23 rokov, v ktorého radoch hrajú už aj futbalisti so skúsenosťami z Pemiere league, alebo európskych [...]

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 21
Celková čítanosť: 94041x
Priemerná čítanosť článkov: 4478x

Autor blogu