Založ si blog

Hľadá sa nový riaditeľ ( ? ) – návrhy na riešenie 2

Mám rád konkrétne veci a fakty. Neobľubujem nič nehovoriace fázy a dookola sa opakujúce vety. Najmä o tom, že niekto chce niečo spájať a pritom sám je najväčší ničiteľ spolupráce. Už dokonca ani poslanci jeho vlastného zlepenca nehlasujú jednotne. Ten kto chcel spájať, najviac rozdeľuje…

Dnes sa ale budeme venovať inej, dôležitejšej a novej téme, nie starým, všetkým známym skutočnostiam. Opäť ponúknem návrh na riešenie jedného problému nášho mesta.

 

Šport je celosvetový fenomén a nielen v Humennom. No zdá sa, ako keby to novému vedeniu nášho mesta nedochádzalo. Šport, to nie sú len športovci, ale aj celé zázemie, technika, športoviská.

Po minuloročnom decembrovom divadelnom predstavení okolo “záchrany hokeja”, kedy raz primátor písal, že hokej končí a o pár dní že nekončí a následne že opäť končí, je na tomto poli akosi ticho. Zdanlivo vládne pokoj zbraní. No v zákulisí, sa viac ako iskrí.

Samozrejme, toto obdobie roka je hlavne na to, aby sa pripravila hokejová hala, urobila poriadna údržba, nainštalovali sa nové zariadenia a pod. 

V Humennom sa o všetko  stará Správa rekreačných a športových zariadení. Jej povereným riaditeľom je pán Peter Ždiňák. Už niekoľko krát po sebe, bol poverený bývalou primátorkou, bez výberového konania.

Ždiňák, ktorý bol v minulosti viac ako len pravou rukou primátorky a je stelesnením klientelizmu a politických nominácií. Našťastie, jeho poverenie končí už v júni 2019.

Ale, neradujte sa ešte predčasne ! Napriek tomu, že už je máj, o výberovom konaní na obsadenie tejto pozície, ani chýru a ani slychu. Žeby aj tu nebolo vypísané výberové konanie a opäť by bol riaditeľ len poverený? Nuž veľa indícií tomu nasvedčuje.

Novozaložený hokejový klub HC 19 Humenné má v prípravnom výbore Ždiňáka a poslanca Šudíka (ďalšia funkcia…). Dokonca Ždiňák je sám štatutárnym zástupcom tohto nového hokejového klubu!  To, že výberové konanie nemusí byť, dokazuje aj to, že podmienky výberového konania majú byť vyhlásené minimálne tri týždne pred jeho uskutočnením a už je takmer polovica mája. 

Je najvyšší čas, toto výberové konanie pripraviť a nájsť skutočného profesionála, odborníka a bezúhonneho človeka s čistým registrom trestov. Disponuje totiž takmer sám s rozpočtom vyše 1 milión eur. 

Napriek tomu, že už je 5. mesiac roka, nezverejnil terajší poverený riaditeľ ani jedinú faktúru z roku 2019.   (Faktúry boli zverejnené po publikovaní tohto blogu, 6.5.2019 okolo 12 hod.  pozn.autora.) Nezverejnil ani jednu objednávku, ale asi to nevadí ani Humenskej radnici… Prečo asi?

Je čas, aby na túto pozíciu nastúpil niekto, kto bude  organizáciu riadiť moderne, s novým prístupom a novými metódami. Vyberme na toto miesto človeka, ktorý tejto práci bude rozumieť, bude bezúhonný a pôjde mu len o to, aby Humenčania dostali čo najlepšie služby a prostredie pre športovanie a rekreáciu. Musí to byť zdatný manažér, ktorý rozumie jednak športu a jednak technike. Nesmie to už byť viac žiadny politický nominant, alebo niekto komu bola táto funkcia sľúbená ešte v kampani. 

Verím, že toto prepojenie so starým vedením, v osobe terajšieho povereného riaditeľa SRaŠZ skončí. Ukončenie tejto etapy, môže byť priam symbolické a bude jasným gestom, že v športe chceme zmenu. Už je na ňu konečne čas. To je aj môj návrh riešenia. Poriadne pripravené a transparentné výberové konanie na obsadenie tejto funkcie s verejným vypočutím uchádzačov o túto pozíciu. 

Alebo chce azda primátor Meričko pokračovať v Humenskej “tradídícii” nekonečného poverovania? 1. Humenskú a.s. obsadili politickí nominanti, nuž, budeme čakať a sledovať, či zmena nastane v tomto prípade. Či bude vypísané transparentné výberové konanie  a túto organizáciu bude konečne riadiť odborník.

Ako to bude, ukážu najbližšie týždne. Ale Humenčania už ružové okuliare nenosia, budú skôr prekvapení, ak výberové konanie bude, ako keď nebude…  Predvolebné sľuby totiž zostali v mnohom len sľubmi.

 

 

 

Nórsko: Cesta do školy pri -10 °C

30.01.2021

Aj v ďalekom Nórsku sa školáci , tak isto ako na Slovensku, potrebujú dostať ráno do školy. Sledujem ich každý deň. Či je zima a mráz, či prší, alebo fúka studený severný vietor. Denne letia do školy na bicykloch. Samozrejmosťou sú tiež školské autobusy, pre tých, ktorí cestujú z väčšej diaľky. Možno aj preto sa o Nóroch hovorí, že sú odolnejší a [...]

Korupcia v Humennom: Cash pre policajta, pre primátora ponožky?

24.11.2020

Mysleli ste si, že primátor mesta Humenné, Miloš Meričko ( Oľano, SaS, Progresívne Slovensko, KDH, SPolu… ) bude bez korupčných káuz? Mysleli ste si, že nič také sa nemôže stať a on bude vzorom čestnosti a boja proti korupcii? Čakali ste, že po svojom nástupe do funkcie odhalí množstvo káuz bývalého vedenia, predražené zákazky a zneužívania právomocí [...]

West Ham v Humennom

29.07.2019

Nestáva sa často, aby klub z anglickej najvyššej ligy hral v Humennom. Vlastne , za celú históriu sa to stalo len raz, pred pár dňami. Na našom ihrisku, v rámci prípravy, odohrala zápas rezerva West Hamu prípravný zápas s našimi futbalistami. Išlo konkrétne o mužstvo do 23 rokov, v ktorého radoch hrajú už aj futbalisti so skúsenosťami z Pemiere league, alebo európskych [...]

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

kvet, strom, sneh, úroda, mrazy

Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne. Mnohí hlásia stopercentnú škodu

25.04.2024 16:52

Hovorí sa o najhoršej situácii za posledných sto rokov. Odhadom už bolo zničených približne 100 000 ton ovocia.

SIS / Slovenská informačná služba /

Slovensko dostáva už len filtrované informácie od tajných služieb, tvrdí Galko. Gašpar to označil za hoax

25.04.2024 16:16

Poslanec Tibor Gašpar dodal, že výmeny informácií na úrovni spravodajských služieb nie sú verejné veci.

harvey Weinstein

Súd zrušil odsúdenie Weinsteina za sexuálne delikty, začne sa nový proces

25.04.2024 16:02, aktualizované: 16:09

Na slobodu sa 72-ročný Weinstein podľa CNN nedostane.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 21
Celková čítanosť: 94234x
Priemerná čítanosť článkov: 4487x

Autor blogu