Založ si blog

Parkovacia mafia v Humennom nastupuje.

Úvod

S parkovaním majú problémy v každom meste. V Bratislave a hlavne v Petržalke sa spustila vlna kritiky na primárora Valla, že úplne odbočil od svojich predvolebných sľubov. V Košiciach dokonca kvôli zavedeniu EEI bol novinár Daňo spacifikovaný políciou a celé EEI zrušené. Ale toto, čo sa deje v Humennom, to sa len tak nevidí.

V Bratislave a Košiciach na to idú sofistikovane, krok po kroku. V Humennom pekne po starom, v kurze gangsterských 90 tych rokov, alebo Paškových: Vyhraj voľby a môžeš všetko.

Ako sa parkuje na platenom parkovisku v Humennom.

Či parkujete hodinu, dve, tri, štyri, celý deň, vždy na parkovisku platíte len za jednu hodinu. Na vstupe na parkovisko stojí chlapík, ktorému dáte 40 centov a parkujete koľko chcete. Poplatok sa dokonca ani nevyberá na všetkých mestských plochách, iba tuším na troch. Pri Kultúrnom dome, Pri Mestskom úrade a pri Dome služieb v centre. Parkoviská spravujú technické služby mesta.

 

Jadro

Na zasadnutí MZ, ktoré sa konalo dňa 27.2.2019, bol aj jeden zvláštny bod programu. Správa o tom, aká veľká je strata pri správe parkovísk. Bod programu, nenápadne vsunutý na rokovanie.  Predniesol to navrhovateľ a primátor Meričko dal hlasovať a MZ to zobralo na vedomie. Jednohlasne, bez pripomienok. Keď som to videl, spozornel som. Upss, takéto uznesenie sa prijíma len vtedy, keď chce niekto niečo predať za smiešne peniaze pre NAŠICH ĽUDÍ, namiesto toho , aby sa o svoj majetok začalo mesto starať ako zodpovedný hospodár. Zbystril som pozornosť a čakal som diskusiu o tom, ako lepšie spravovať parkoviská v správe mesta, možno som očakával výmenu manažmentu Technických služieb, možno som čakal verejnú diskusiu, alebo prinajmenšom diskusiu na komisii pre dopravu, alebo výstavbu. Aj tento problém sa dá riešiť slušne. No čakal som zbytočne. Presne, ako v deväťdesiatych rokoch minulého storočia, BUM !!!!  Prišla rana priamo medzi oči !

 

Záver ?

A moje podozrenie sa potvrdilo. Priznám sa, že mi to medzi riadkami uniklo a Ľubo Gergeľ ma na to upozornil. V Humennom sa už NAŠIM ĽUĎOM ponúkajú nielen pracovné miesta bez výberového konania, ale už sa im aj rozdávajú majetky, na ktorých budú vyberať peniaze do vlastných vreciek. Chystá sa jeden obrovský podvod na Humenčanov. Niečo,čo tu ešte nebolo. Nebolo to tu ani za čias bývalého vedenia. Na Humenčanov sa chystá podvod s prenájmom parkovacích plôch v meste. Na rokovaní MZ 10.4.2019 bol zaradený bod, ktorý sa javí ako zo zlého sna.

Návrh uznesenia bol taký, že primátor  môže majetok mesta, odstavné plochy,  prenajať priamo za cenu 0,50 eur za m2 vybranému uchádzačovi. Dokonca aj tie, ktoré ešte nie sú postavené 😀

w) prenájme pozemkov za účelom užívania odstavných plôch, ak už boli v minulosti odstavné plochy vybudované na mestských pozemkoch, alebo za účelom zriadenia odstavných plôch, ak je ich možné v zmysle stavebného zákona na danom území zrealizovať, a to za cenu 0,50 eur/m²/rok.

 

Nie je čas viac sa o tom rozpisovať, ale pokiaľ sa chce ešte primátor Meričko pozrieť Humenčanom do očí a bez hanby sa prejsť po ulici, tak má jedinú možnosť.

Pokiaľ bolo uznesenie prijaté v tomto znení, tak toto uznesenie nemôže podpísať.  

 

Na čo ho touto cestou vyzývam ! 

Nórsko: Cesta do školy pri -10 °C

30.01.2021

Aj v ďalekom Nórsku sa školáci , tak isto ako na Slovensku, potrebujú dostať ráno do školy. Sledujem ich každý deň. Či je zima a mráz, či prší, alebo fúka studený severný vietor. Denne letia do školy na bicykloch. Samozrejmosťou sú tiež školské autobusy, pre tých, ktorí cestujú z väčšej diaľky. Možno aj preto sa o Nóroch hovorí, že sú odolnejší a [...]

Korupcia v Humennom: Cash pre policajta, pre primátora ponožky?

24.11.2020

Mysleli ste si, že primátor mesta Humenné, Miloš Meričko ( Oľano, SaS, Progresívne Slovensko, KDH, SPolu… ) bude bez korupčných káuz? Mysleli ste si, že nič také sa nemôže stať a on bude vzorom čestnosti a boja proti korupcii? Čakali ste, že po svojom nástupe do funkcie odhalí množstvo káuz bývalého vedenia, predražené zákazky a zneužívania právomocí [...]

West Ham v Humennom

29.07.2019

Nestáva sa často, aby klub z anglickej najvyššej ligy hral v Humennom. Vlastne , za celú históriu sa to stalo len raz, pred pár dňami. Na našom ihrisku, v rámci prípravy, odohrala zápas rezerva West Hamu prípravný zápas s našimi futbalistami. Išlo konkrétne o mužstvo do 23 rokov, v ktorého radoch hrajú už aj futbalisti so skúsenosťami z Pemiere league, alebo európskych [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 21
Celková čítanosť: 94258x
Priemerná čítanosť článkov: 4488x

Autor blogu