Založ si blog

Naši ľudia v Humennom.

Veľa ľudí sníva o dobrej práci. V centre mesta, v teplúčkej kancelárií, tabuľkový plat, prémie… Nikde sa neplašiť, žiadny zahraničný bachar, žiadne normy, žiadne plány. Kľudný a „slušný“ šéf, ktorý si cez deň odbehne na pár cigaretiek.

Ale ako takú prácu získať? Ako uspieť vo výberovom konaní v súťaži s desiatkami uchádzačov? Čím zaujmem zamestnávateľa, aby si vybral práve mňa? Už som sa toľkokrát pokúšal o miesto na mestskom úrade a stále nič…

Nuž v Humennom sa to robí takto:

Ste „frajerka“

poslanca MZ, Ruščanského. Áno, toho kto organizoval protesty za Slušné Slovensko a počas predvolebnej kampane najviac útočil a rozširoval klamstvá o Meričkových protikandidátoch. Ďalej, musíte mať odrobené nejaké roky u veľkopodnikateľa Molnára. Zároveň musíte vy, alebo vaša rodina prispieť vkladom v hotovosti na účet Merička počas kampane.

Ste „novinár“

Aktívne sa podieľate na kampani Merička, píšete články, texty, statusy na fb. Komentujete, zdieľate. Anonymne musíte spravovať niekoľko fb stránok s vhodným obsahom. Samozrejme musíte mať odrobené nejaké roky u predchádzajúcej primátorky Vaľovej ako jej dvorný novinár a šéfredaktor v mestskej telke, potom ale, včas musíte prezliecť kabát a Vaľovú musíte začať nenávidieť.

Ste „manželka“.

Primátor, ako neschopný a z niekoľkých redakcií prepustený novinár, ktorý si roky nevedel nájsť zamestnanie dostal, pomocnú ruku a „zamestnal“ ho jeden pán. Niekoľko rokov ho mal na výplatnej listine a Meričko robil prakticky nič. No a keď ste manželkou tohto podnikateľa, tak pracujete na Mestskom úrade v Humennom.

Sklamanie Humenčanov už cítiť…

Po tejto správe, že primátor zamestnal na mestský úrad minimálne 4 ľudí bez výberového konania, zavládlo v Humennom obrovské sklamanie. Vlastné sklamanie už nastalo pár týždňov dozadu, keď Humenčania zistili, že primátor vymenoval prednostku MsÚ bez výberového konania, arogantne na mňa útočil a nazval ma verejne skrachovancom a predseda komisie športu verejne nazval kritikov „duté hlavy“ Aktívni ľudia zažili sklamanie už mesiac a pol po voľbách, kedy sa všetky komisie obsadili politickými nominantmi a nie odborníkmi, bez šance kohokoľvek sa do komisie dostať, pýtať a zapojiť. Sklamanie sa už odzrkadlilo v prezidentských voľbách, kedy kampaň „spolu“ nezabrala a Šefčovič v Humennom vyhral.

Naši ľudia

A o kom konkrétne hovorím?

O Kataríne Sopkovej. Frajerke Ruščanského o ktorej písal už poslanec Hopta, že pracovala u Molnára a mala pracovať priamo na sekretariáte primátora. Škoda, že sa dala vtiahnuť do tejto špinavej hry, vo výberovom konaní by určite obstála. Veď keď bola ešte na strednej, praxovala u mňa.

Nová posila na sekretariáte

Ľuboš Ondovčin. Pracuje na tlačovom odbore, veď ako inak. Tiež sa poznáme, veď je Kochanovčan. K tomu akú rolu hral v kampani, len malý postreh. Terajší poslanec, predseda komisie, člen komisie, člen komisie, člen komisie… člen dozornej ….. Tomáš Šudík urobil fotku a chcel ju zverejniť na fb. Zháčil sa a povedal, že musí ešte volať Ondovčina, či to môžem zverejniť a čo má presne napísať.

Hoci celé mesto, celé Slovensko hromžilo na neobjektivitu a jednostrannosť spravodajstva v HNTV za predchádzajúceho vedenia, on ju v roku 2013 hodnotil veľmi pozitívne. Veď bol šéfredaktor.

V roku 2013 ešte ako šéfredaktor u Vaľovej

Mgr. Mária Vaľová

No, nie tej Vaľovej príbuzná, ale manželka Andreja Vaľa. Podnikateľa, ktorý zamestnával Merička, kandidoval do zastupiteľstva, spoločne boli na billboardoch. Často ich vraj videli spoločne v jeho luxusnom mercedese. Hovorí sa, že mu ide o pozemok pri budove bývalých telekomunikácií v centre mesta, ktorý mu predchádzajúce vedenie nechcelo predať. Budeme to sledovať a za žiadnu cenu nedopustíme, aby mesto o túto lukratívnu plochu v samom centre prišlo!

Pozemok v centre vraj pred voľbami primátor prisľúbil

Transparency international to určite ocení.

Že nebolo výberové konanie zverejnené na webovom sídle mesta? Že boli zamestnaní len tí, ktorí makali na predvolebnej kampani primátora? To by bol ten menší problém, veď to sme vedeli už od začiatku že to tak budú robiť. Vy ste azda čakali niečo iné? Vy ste si mysleli, že tento zlepenec 9 politických strán prinesie do Humenného slušnosť a transparentnosť? Trvalo napríklad takmer 4 (štyri) mesiace, kým mesto začalo zverejňovať zápisnice zo zasadnutí mestského zastupiteľstva. Písal som niekoľko infožiadostí, až to nakoniec začali zverejňovať. Že rokovací poriadok hovorí do 10 dní? Že zverejňovanie vyplýva priamo zo zákona? Slušnosť a dodržiavanie zákonov sú pre nich dôležité len v predvolebnej kampani, keď potrebujú vaše hlasy.

Kto zaplatí pokutu?

Od 1.1.2019 podľa § 62 ods. 6 zákona č. 5/2004 Z. z. o službách zamestnanosti má zamestnávateľ povinnosť nahlásiť voľné pracovné miesto a jeho charakteristiku na úrad práce, v ktorého územnom obvode sa voľné pracovné miesto nachádza. Voľné miesta sú zverejňované na ISTP – internetový sprievodca trhom práce. ( Mimochodom, odporúčam všetkým, ktorí hľadajú zamestnanie) No voľné pracovné miesto na Mestskom úrade v Humennom tam najbližšie roky budete hľadať zbytočne..

Za nesplnenie tejto povinnosti sa udelí pokuta do výšky 300 eur. Doteraz tak mesto urobilo minimálne v štyroch prípadoch.

Kto túto pokutu zaplatí, ak si mesto túto povinnosť nesplnilo?

Nórsko: Cesta do školy pri -10 °C

30.01.2021

Aj v ďalekom Nórsku sa školáci , tak isto ako na Slovensku, potrebujú dostať ráno do školy. Sledujem ich každý deň. Či je zima a mráz, či prší, alebo fúka studený severný vietor. Denne letia do školy na bicykloch. Samozrejmosťou sú tiež školské autobusy, pre tých, ktorí cestujú z väčšej diaľky. Možno aj preto sa o Nóroch hovorí, že sú odolnejší a [...]

Korupcia v Humennom: Cash pre policajta, pre primátora ponožky?

24.11.2020

Mysleli ste si, že primátor mesta Humenné, Miloš Meričko ( Oľano, SaS, Progresívne Slovensko, KDH, SPolu… ) bude bez korupčných káuz? Mysleli ste si, že nič také sa nemôže stať a on bude vzorom čestnosti a boja proti korupcii? Čakali ste, že po svojom nástupe do funkcie odhalí množstvo káuz bývalého vedenia, predražené zákazky a zneužívania právomocí [...]

West Ham v Humennom

29.07.2019

Nestáva sa často, aby klub z anglickej najvyššej ligy hral v Humennom. Vlastne , za celú históriu sa to stalo len raz, pred pár dňami. Na našom ihrisku, v rámci prípravy, odohrala zápas rezerva West Hamu prípravný zápas s našimi futbalistami. Išlo konkrétne o mužstvo do 23 rokov, v ktorého radoch hrajú už aj futbalisti so skúsenosťami z Pemiere league, alebo európskych [...]

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

zena tabletka lieky choroba liek

Japonsko eviduje 4 úmrtia a 100 hospitalizácií v súvislosti s doplnkami výživy

28.03.2024 12:09

Firma minulý týždeň informovala, že prvé sťažnosti na problémy s obličkami dostala už v januári.

korčok, pellegrini

Prezidentský duel Korčok – Pellegrini. Kampaň nabrala na obrátkach. Môžeme čakať ešte nejaké prekvapenia?

28.03.2024 12:00

Prvý duel prezidentských kandidátov Korčoka a Pellegriniho odvysiela Rádio Slovensko a RTVS:24.

medvede, tabuľka, Repište

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie parlamentu k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

28.03.2024 11:31, aktualizované: 11:55

Zákon o možnom odstrele rizikových medveďov sa má prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní na najbližšej riadnej schôdzi.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 21
Celková čítanosť: 93242x
Priemerná čítanosť článkov: 4440x

Autor blogu