Založ si blog

Bodka za jednými voľbami.

Poznáme už meno víťaza prezidentských volieb. Vyhral ten váš kandidát?
Prezidentská kampaň bola dlhá, agresívna a hlavne drahá. To, či vynaložené milióny stáli za to, ukážu až nasledujúce roky. Bude ich minimálne 5. Už prvé minúty po vyhlásení výsledkov priniesli teatrálne vystúpenie Beblavého a Štefunka.

Mám priateľov, ktorí by za Čaputovú dali život. Hodiny sa dokázali hádať a obraňovať jej vzdanie sa advokátskej praxe.
Mám priateľov, ktorí zdieľali každá Šefčovičove video a po večeroch roznášali po dedinách letáky.
Mám priateľov, ktorí v sobotu neboli voliť.
Mám aj priateľov, ktorí zámerne krúžkovali oboch kandidátov, na znak nesúhlasu.

Je jedno do ktorej skupiny patríte vy, nie je to teraz vôbec dôležité. Hlavné je, aby sme rešpektovali názor druhého, jeho právo rozhodnúť sa inak ako ja. Demokracia je o možnosti voľby a o rešpektovaní iného, hoci kritického názoru. Len tak sa posunieme bližšie k slušnému Slovensku a slušnému Humennému. Rešpektujte voľbu a názor každého človeka, len tak budú iní rešpektovať Vás.
A nový prezident? Ostáva nám len veriť, že bude prezidentkou celého Slovenska, nielen tých, ktorí im v sobotu 30.3.2019 odovzdali hlas a nielen tých, ktorí jej platili kampaň.

A samospráva? Zajtra je už uzávierka na podávanie oznámení členov okrskových volebných komisií pre voľby do Europarlamentu. Volebný kolotoč pokračuje.

Nórsko: Cesta do školy pri -10 °C

30.01.2021

Aj v ďalekom Nórsku sa školáci , tak isto ako na Slovensku, potrebujú dostať ráno do školy. Sledujem ich každý deň. Či je zima a mráz, či prší, alebo fúka studený severný vietor. Denne letia do školy na bicykloch. Samozrejmosťou sú tiež školské autobusy, pre tých, ktorí cestujú z väčšej diaľky. Možno aj preto sa o Nóroch hovorí, že sú odolnejší a [...]

Korupcia v Humennom: Cash pre policajta, pre primátora ponožky?

24.11.2020

Mysleli ste si, že primátor mesta Humenné, Miloš Meričko ( Oľano, SaS, Progresívne Slovensko, KDH, SPolu… ) bude bez korupčných káuz? Mysleli ste si, že nič také sa nemôže stať a on bude vzorom čestnosti a boja proti korupcii? Čakali ste, že po svojom nástupe do funkcie odhalí množstvo káuz bývalého vedenia, predražené zákazky a zneužívania právomocí [...]

West Ham v Humennom

29.07.2019

Nestáva sa často, aby klub z anglickej najvyššej ligy hral v Humennom. Vlastne , za celú históriu sa to stalo len raz, pred pár dňami. Na našom ihrisku, v rámci prípravy, odohrala zápas rezerva West Hamu prípravný zápas s našimi futbalistami. Išlo konkrétne o mužstvo do 23 rokov, v ktorého radoch hrajú už aj futbalisti so skúsenosťami z Pemiere league, alebo európskych [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 21
Celková čítanosť: 94257x
Priemerná čítanosť článkov: 4488x

Autor blogu