Založ si blog

Plastové poháre v Humennom a 700 litrov nafty

V Humennom máme za sebou ďalší ročník Švejkových pivných dní. Boli ste?  Tí ktorí ich pred rokom kritizovali, dnes túto akciu velebia ako úžasnú. Pritom sa dokopy nič nezmenilo.

Poslanec Šudík na svojej fb stránke píše, že mesto by malo zakázať používanie jednorázových plastových pohárov na Švejkových pivných dňoch. Že to vraj navrhli a vedenie mesta na to nereagovalo.

Nuž, poslanec, predseda Komisie životného prostredia a člen Dozornej rady 1. Humenskej a.s a člen niekoľkých školských rád sa snaží ísť s dobou. Veď každý naokolo hovorí o zakázaní jednorázových pohárov a slamiek. Dokonca aj študentka zo Švédska.Treba ich zrušiť!

No na druhej strane je tu ďalšia akcia, ktorá bola novinkou tohtoročných Švejkových dní. Bol to zraz ťahačov. Bola to “spanilá jazda” 70 ťahačov z Michaloviec do Humenného a následná prezentácia na parkovisku.

 

 

Neviem koľko má presne taký ťahač spotrebu, ale odhadujem ju na minimálne 20 litrov/100 km. (sám ťahač). Cesta z Michaloviec do Humenného na parkovisko je dlhá približne 25 km. Takže tam a späť to je 50 km. 70 ťahačov prešlo spolu 3500 kilometrov. Spálili pri tom minimálne 700 litrov nafty. Je to tri a pol suda.

 

 

Vážení poslanci. Čo keby ste už konečne začali veci riešiť koncepčne a nepredbiehali sa v tom, kto dá lepší status na sociálnu sieť? Jeden poslanec sa chváli aká to je veľkolepá akcia, dostať 70 kamiónov do mesta a druhý chce zrušiť jednorázové plastové poháre. Presne ako PAT a MAT. Jeden sa chváli, že spálil 700 litrov nafty a druhý “ chce“ šetriť prírodu. Tak páni poslanci, chce životné prostredie chrániť, alebo nie?

 

Čo tak konečne si sadnúť k myšlienke Švejkových pivných dní? Keby sme tomu dali nejakú koncepciu, systém a myšlienku? Či vám to vyhovuje takto, strieľať od pása? Čo tak zveriť to do rúk odborníkom? Naozajstným odborníkom v tomto obore.

 

Švejkové pivné dni by mali byť moderným festivalom s jasnou koncepciou a marketingom. Ak to má byť o pive, tak sa venujme pivu. Keď z tohto pivného festivalu chceme urobiť ďalšie trhy, tak to aj tak premenujme.

 

Myslím, že je veľmi veľa možností, ako pivný festival urobiť skvelým miestom na prezentáciu piva. Veď to, že v Humennom bolo v predaji najviac pivných značiek z celej vtedajšej ČSSR, je historický fakt a na tom treba budovať. Švejkové pivné dni majú potenciál byť minimálne regionálnym festivalom tohto nápoja. Základy boli položené už desaťročia dozadu. Bývalé vedenie mesta začalo s organizovaním pivných dní. Priznám sa, táto myšlienka sa mi na začiatku nepáčila, ale čas, dal za pravdu tým, ktorí s týmto nápadom prišli. Chce to len schopné vedenie tohto festivalu. Nezahoďme túto možnosť, organizujme toto podujatie slušne, s rozumom a s tým, že chceme dosiahnuť nejaký cieľ. Mali by ním byť spokojní ľudia, spokojné pivovary, spokojné mesto, čistejšie životné prostredie. A samozrejme niečo navyše…  

No myslím, že robiť reklamu novému ťahaču , pri jeho prezentácii po Slovensku a kvôli tomu spáliť 700 litrov nafty, by to nemalo byť.

 

Nórsko: Cesta do školy pri -10 °C

30.01.2021

Aj v ďalekom Nórsku sa školáci , tak isto ako na Slovensku, potrebujú dostať ráno do školy. Sledujem ich každý deň. Či je zima a mráz, či prší, alebo fúka studený severný vietor. Denne letia do školy na bicykloch. Samozrejmosťou sú tiež školské autobusy, pre tých, ktorí cestujú z väčšej diaľky. Možno aj preto sa o Nóroch hovorí, že sú odolnejší a [...]

Korupcia v Humennom: Cash pre policajta, pre primátora ponožky?

24.11.2020

Mysleli ste si, že primátor mesta Humenné, Miloš Meričko ( Oľano, SaS, Progresívne Slovensko, KDH, SPolu… ) bude bez korupčných káuz? Mysleli ste si, že nič také sa nemôže stať a on bude vzorom čestnosti a boja proti korupcii? Čakali ste, že po svojom nástupe do funkcie odhalí množstvo káuz bývalého vedenia, predražené zákazky a zneužívania právomocí [...]

West Ham v Humennom

29.07.2019

Nestáva sa často, aby klub z anglickej najvyššej ligy hral v Humennom. Vlastne , za celú históriu sa to stalo len raz, pred pár dňami. Na našom ihrisku, v rámci prípravy, odohrala zápas rezerva West Hamu prípravný zápas s našimi futbalistami. Išlo konkrétne o mužstvo do 23 rokov, v ktorého radoch hrajú už aj futbalisti so skúsenosťami z Pemiere league, alebo európskych [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 21
Celková čítanosť: 93996x
Priemerná čítanosť článkov: 4476x

Autor blogu