Založ si blog

Slušnosť do Humenného stále nedorazila.

Hľadáte prácu? Rýchlo sa zapojte do výberového konania na miesto asistenta/asistentky primátora Merička v Humennom. Výberové konanie je TU.

           Oznámenie o tom, že sa hľadá nový pracovník na mestský úrad, by ste na titulke webovej stránky mesta hľadali márne. Tam máte reklamu na pivo Šariš a na koncert Kristíny s Alexandrovcami. Na podklady k výberovému konaniu potrebujete pár presných  “ klikov”

Propagácia alkoholických nápojov a pivovaru priamo v aktualitách mesta Humenné

Tesne pred Veľkonočnými sviatkami.

Na podanie prihlášky stanovil primátor 9 dní od zverejnenia, vrátane 4 dní sviatkov. Je to taká smerácka taktika, všetky dôležité výzvy zverejňovať pred Vianocami, alebo inými sviatkami. Ľudia si to nevšimnú a tak NÁŠ ČLOVEK má ľahšiu cestu k pracovnému miestu.

Vážne len asistent?

Podľa toho, akú prácu má úspešný uchádzač vykonávať, nejde vôbec o miesto asistenta. Má organizovať, zabezpečovať, analyzovať, koordinovať. Dokonca má koordinovať prácu referátov. Toto nie je pozícia asistenta, toto je pozícia, ktorá by sa mala nazývať inak. Zvlášť, keď má za úlohu aj dodržiavanie protokolu pri návštevách. Tak aká to je potom pozícia? V jednej krčme o tom diskutovali chlapi a povedali, že sponzor (veľkopodnikateľ) si tam chce dať svojho človeka, lebo už je pol roka po voľbách a zatiaľ sa mu investované eurá vracajú veľmi pomaly. Nuž aj toto je názor a možno nie ďaleko od pravdy…

 

Stačí stredoškolák?

Na túto pozíciu primátorovi stačí stredoškolák s 5 rokmi praxe. Je jedno akú strednú školu absolvoval, je jedno kde pracoval. Zvláštne a smiešne požiadavky, ktoré sú absolútne v nesúlade s tým, čo by mal tento pracovník robiť. Stačí napríklad pozorne prečítať tento bod:

„….zabezpečovanie prípravy podkladov pre zmluvnú spoluprácu mesta s organizáciami, s ktorými má mesto zámer spolupracovať vo vymedzených oblastiach činnosti mesta, analýza výsledkov  spolupráce, návrh opatrení pre ich rozvoj.”

Dovolím si tvrdiť, že toto je pracovná náplň pre vysokoškoláka, so špecifickým vzdelaním. ( Verejná správa, Právo a pod…) Tiež mi pripadá nelogické zdôrazniť potrebu znalosti zákona o Obecnom zriadení. Je to základný zákon pre samosprávu, ale pracovník na inzerovanej pozícií musí ovládať celý rad zákonov a právnych predpisov, keď má úspešne plniť úlohy, ktoré sú v ozname uvedené. Samotný protokol si vyžaduje samostatné VŠ štúdium, minimálne v dvoch semestroch.

 

Kde opäť Meričko porušil zákon ?

Zákon 305/2004 Z.z to v paragrafe 62, ods.2 hovorí jasne :

„Zamestnávateľ je pri zverejňovaní ponuky zamestnania povinný uvádzať sumu základnej zložky mzdy.“

Primátor si s dodržaním tohto ustanovenia ťažkú hlavu nerobí. Aj napriek tomu, že som na to už pred niekoľkými dňami upozornil v prípade, kedy primátor prijal na MsÚ štyroch SVOJICH ĽUDÍ, ktorí pracovali na jeho kampani. Výšku mzdy vo vyhlásenom výberovom konaní nenájdete.

 

A v tom istom paragrafe, odstavec 6 sa píše:

“Zamestnávateľ je povinný oznámiť voľné pracovné miesto a jeho charakteristiku úradu, v ktorého územnom obvode sa pracovné miesto nachádza; to sa nevzťahuje na voľné pracovné miesto, o ktorom zamestnávateľ poskytuje údaje do informačného systému verejnej správy prevádzkovaného na ústrednom portáli verejnej správy podľa osobitného predpisu.”

 

Samozrejme, že toto voľné pracovné miesto tam zverejnené nie je. Ako inak, o dodržiavaní zákonov sa najlepšie hovorí pred voľbami. Už keď sa sedí na stoličke, ľudia a slušnosť sú ukradnutí.

 

Pred chvíľou mi volal jeden známy. Pýtal sa, či si myslím, že sa niečo zmení. Som o tom presvedčený. Už teraz je vidieť prvé úspechy nášho boja s ľuďmi, ktorí oklamali Humenčanov v minuloročných voľbách. Zverejnili plat zástupkyne, zverejnili už toto “výberové konanie”, zastavili sme pokus o krádež parkovísk.

Len tak, keď budeme pozerať na prsty zlodejom, Keď budeme poukazovať na porušovanie zákonov a budeme brániť demokraciu, len tak vrátime slušnosť do vedenia mesta Humenné.

Spoločne to môžeme dokázať a spoločne môžeme riešiť dôležité veci. Je toho veľmi veľa čo musím byť urobené, čas letí ako bláznivý…

A celkom na záver si dovolím dve perly z vyhláseného výberového konania.

Na túto pozíciu je potrebné:

“ – ovládanie anglického jazyka (ďalší cudzí jazyk vítaný),”

Na akej úrovni je potrebné angličtinu ovládať ?  Ako sa bude hodnotiť toto kritérium? 

 

“Na ústny pohovor budú prizvaní tí uchádzači, ktorí budú najviac vyhovovať kritériám uvedeného výberového konania.”

Najviac? Hmmm   Tak uvidíme, kto bude NAJVIAC vyhovovať kritériám. 🙂

 

Nórsko: Cesta do školy pri -10 °C

30.01.2021

Aj v ďalekom Nórsku sa školáci , tak isto ako na Slovensku, potrebujú dostať ráno do školy. Sledujem ich každý deň. Či je zima a mráz, či prší, alebo fúka studený severný vietor. Denne letia do školy na bicykloch. Samozrejmosťou sú tiež školské autobusy, pre tých, ktorí cestujú z väčšej diaľky. Možno aj preto sa o Nóroch hovorí, že sú odolnejší a [...]

Korupcia v Humennom: Cash pre policajta, pre primátora ponožky?

24.11.2020

Mysleli ste si, že primátor mesta Humenné, Miloš Meričko ( Oľano, SaS, Progresívne Slovensko, KDH, SPolu… ) bude bez korupčných káuz? Mysleli ste si, že nič také sa nemôže stať a on bude vzorom čestnosti a boja proti korupcii? Čakali ste, že po svojom nástupe do funkcie odhalí množstvo káuz bývalého vedenia, predražené zákazky a zneužívania právomocí [...]

West Ham v Humennom

29.07.2019

Nestáva sa často, aby klub z anglickej najvyššej ligy hral v Humennom. Vlastne , za celú históriu sa to stalo len raz, pred pár dňami. Na našom ihrisku, v rámci prípravy, odohrala zápas rezerva West Hamu prípravný zápas s našimi futbalistami. Išlo konkrétne o mužstvo do 23 rokov, v ktorého radoch hrajú už aj futbalisti so skúsenosťami z Pemiere league, alebo európskych [...]

Petr Pavel

Pavel: Názory na zahraničnú politiku by nemali narúšať vzťahy Čechov a Slovákov

16.04.2024 15:52

Česko začiatkom marca v reakcii na postoj SR k vojne na Ukrajine odložilo česko-slovenské medzivládne konzultácie.

Juraj Blanár

Blanár nepodporí možné sankcie, ktoré by zasiahli viac občanov SR ako Irán

16.04.2024 15:29

Ministri zahraničných vecí krajín EÚ majú rokovať o možnom uvalení sankcií na Irán v súvislosti s jeho víkendovým útokom na Izrael.

Podvod

Fanúšikovia hokeja, pozor. Neznámy páchateľ ponúka na internetovom portáli falošné lístky na MS

16.04.2024 15:11

Vystupuje pod rôznymi menami, s rôznymi telefónnymi číslami a uvádza odlišné bankové účty, na ktoré žiada zaslať peniaze.

Russia Ukraine War

Chýbali rakety, zničili elektráreň. Zelenskyj sa hnevá, že Ukrajine chýba ochrana, akú dostal Izrael

16.04.2024 15:07

Volodymyr Zelenskyj sa sťažuje, že Izraelu pomohli spojenci ochrániť vzdušný priestor pred útokom Iránu, ale od neba nad Ukrajinou dávajú ruky preč.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 21
Celková čítanosť: 93858x
Priemerná čítanosť článkov: 4469x

Autor blogu